appelsap
Dankzij

Wij ontwikkelden BIESONDER appelsap met veel smaak, samen met:

Stad Bilzen

De Stad Bilzen wilde het fruit van Alden Biesen een tweede leven geven en liet er Biesonder appelsap van maken. De productie van het sap is intussen in eigen beheer en zo is Bilzen de eerste Vlaamse stad met een eigen streekproduct.

bilzen.be

Stad Bilzen

Alden Biesen

Alden Biesen is zoveel meer dan een kasteel, het is ook dé hoogstamboomgaard van Vlaanderen waar een eigen appelsap niet mocht ontbreken. Alden Biesen werkte daarom enthousiast mee om BIESONDER als nieuw toeristisch product op de kaart te zetten.

alden-biesen.be

Alden Biesen

Agentschap voor Natuur en Bos

Het Agentschap voor Natuur en Bos werkt elke dag aan het behoud, de bescherming en de ontwikkeling van natuurgebieden, bossen en parken. Ze stellen hun hoogstamboomgaarden van Alden Biesen daarom met plezier open om de appels te plukken voor het BIESONDER appelsap.

natuurenbos.be

Agentschap voor Natuur en Bos

Nationale Boomgaardenstichting

De Nationale Boomgaardenstichting beheert vakkundig de boomgaarden van Alden Biesen. In de oogsttijd plukken en schudden zij de appelbomen leeg. Deze massa appels wordt in samenwerking met De Wroeter tot BIESONDER appelsap geperst en gebotteld.

boomgaardenstichting.be

Nationale Boomgaardenstichting

De provincie Limburg

De provincie Limburg ondersteunde de ontwikkeling van BIESONDER als nieuw Bilzers streekproduct met het Leaderproject ‘Bilzen, de Boom In’ en het Europees landbouwfonds voor plattelands-ontwikkeling: ‘Europa investeert in zijn platteland’.

limburg.be

De provincie Limburg

De Wroeter

De Wroeter ondersteunt volwassenen met een verstandelijke of sociale beperking, maar met ook veel talenten en mogelijkheden. Dagelijks maken ze in de activiteitenboerderij ambachtelijke en milieuvriendelijke producten. Zo verwerken ze o.a. fruit tot confituur en sap zoals het Biesonder appelsap.

dewroeter.be

De Wroeter

Foto's: Kris Hermans, RLHV, Vilda