appelsap
Waarom biesonder appelsap

Hoogstamboomgaarden: bijzonder in Bilzen

In het landschap van Bilzen zijn hoogstamboomgaarden een vaste waarde. Ze bepalen mee de identiteit van de streek en worden gekoesterd omwille van hun landschaps- en erfgoedwaarde en - uiteraard - omwille van de weelde aan fruit.

Voor streekbewoners zijn het wondermooie landschapselementen die de kwaliteit van de woonomgeving bepalen. Voor recreanten zijn het bijzondere blikvangers die na een bezoek aan de streek nog lang op het netvlies blijven hangen. Bovendien vormen hoogstamboomgaarden voor heel wat dier- en plantensoorten de ideale biotoop.
En … het onbespoten fruit is heerlijk om van te snoepen.

Alden Biesen: dé hoogstamboomgaard van Vlaanderen

Alden Biesen is dé hoogstamboomgaard van Vlaanderen. Het landschap rond de Landcommanderij is een van de weinige plaatsen in Vlaanderen waar het typische hoogstamboomgaardenlandschap intact is gebleven. Meer dan 40 hectare hoogstamfruitboomgaarden schitteren in de bloesemperiode en dragen daarna volop vruchten. Te veel fruit om op te eten maar … heerlijk om sap van te maken.

De hoogstamboomgaarden op het domein van Alden Biesen zijn bovendien een levend museum. De indrukwekkende verzameling zeldzame en oude fruitrassen levert een heel gamma aan smaken. De mengeling van verschillende rassen is bovendien ideaal voor een goede zoet/zuur verhouding van een fris fruitsapje.

BIESONDER: geperst van appels geplukt in Alden Biesen

De weelde aan onbespoten appels, de mix van verschillende oude appelrassen en de goesting om dit heerlijk fruit een tweede leven te geven, zijn de ingrediënten van BIESONDER appelsap.

  • BIESONDER is 100% puur natuur appelsap
  • BIESONDER is geperst van appels geplukt in Alden Biesen
  • BIESONDER smaakt uniek door de mix van oude appelsoorten
  • BIESONDER draagt fier het label KORTWEG NATUUR