Het b.akkerbrood zou er nooit gekomen zijn zonder

onze bio-boeren

Eind 2011 liet Jos De Clercq zich overtuigen om iets nieuws te proberen, biologisch baktarwe telen leek hem een nieuwe uitdaging. Ook collega bio-landbouwer Frans Beckers was al snel overtuigd. In het voorjaar van 2012 werd er in totaal een 20-tal hectare bio-KORTWEG NATUUR-graan ingezaaid in Limburg.

Dorpermolen van Stevoort

Nadat het graan geoogst is, wordt het vakkundig gemalen in de Dorpermolen van Stevoort (Hasselt). Om het graan te malen, gebruikt deze watermolen energie uit De Herk. Dankzij de inzet van de molenaars werd de molen bio-gecertificeerd en vertrekt er geregeld biograan voor verwerking naar De Wroeter.

Meer info, klik hier

PIBO-campus vzw

Graan telen doe je met stielkennis, biologisch graan telen vraagt extra expertise. Om de enthousiaste bioboeren landbouwkundig te ondersteunen, konden we rekenen op de medewerking van PIBO-campus vzw. Zij begeleidde de landbouwers doorheen het teeltseizoen met teeltadvies rond onkruidbestrijding en namen geregeld stalen om de kwaliteit op te volgen.

PIBO-campus vzw

De Wroeter Dagcentrum

Om het KORTWEG NATUUR BIO-meel tot bij de consument te krijgen, gingen we op zoek naar een afzetkanaal. De Wroeter, een Limburgs sociaal economiebedrijf, wou het KORTWEG NATUUR BIO-meel met plezier opnemen in hun productengamma. En zo werd het eerste afzetkanaal een feit.

De Wroeter Dagcentrum

Haspengouwse Vogelwerkgroepen

Een enthousiaste groep vogelliefhebbers van de Vogelwerkgroep Fruitstreek en de Grauwe Gorzenwerkgroep gaan het jaar rond op zoek naar de akkervogels in Haspengouw. Dankzij hun speurwerk, kennis en ervaring weten we waar de akkervogels zitten en waar we ze kunnen helpen.

Haspengouwse Vogelwerkgroepen

Bio Zoekt Keten

Dankzij de financiële middelen van het Quick-Win fonds ‘bio zoekt keten’ konden we in 2012 KORTWEG NATUUR gaat BIO op poten zetten. Dit project van Bioforum Vlaanderen, i.s.m. Algemeen Boerensyndicaat en Boerenbond gaf ons de mogelijkheden om KORTWEG NATUUR BIO-meel op de markt te brengen.

Bio Zoekt Keten

Haspengouwse akkergemeenten

Sint-Truiden en Riemst adopteerden respectievelijk de veldleeuwerik en de grauwe gors als hun Limburgse Soort. Dankzij hun steun konden we met KORTWEG NATUUR aan de slag. Ook Bilzen deed een duit in het zakje met hun ‘plan leeuwerik’.

Haspengouwse akkergemeenten

Provincie Limburg

De Provincie Limburg steunt het KORTWEG NATUUR label. KORTWEG NATUUR past immers perfect in de Limburgse campagne ‘Limburg Klimaatneutraal’.

Provincie Limburg

Vlaamse Overheid

Het project ‘bio zoekt keten’ werd mede gefinancierd door de Vlaamse Overheid.

Vlaamse Overheid