Limburgse pannenkoeken (voor 15 pannenkoeken)


benodigdheden
  • 500 gram biologisch bruin tarwemeel van KORTWEG NATUUR
  • 1 l melk
  • 3 Ć  4 eieren
  • snufje zout
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • eventueel toevoegen: stukjes appel of krenten/rozijnen

Bereiding:

Doe het meel in een beslagkom. Al roerend de melk toevoegen, daarna de rest van de ingrediƫnten. Om luchtige pannenkoeken te krijgen, klop je het eiwit apart op (of een geut bier toevoegen). Laat het beslag 15 minuten rusten voor het bakken.

Bak de pannenkoeken in een koekenpan met boter of olie. Lekker met Limburgse stroop of honing van de imker.

Tip:

Als je liever lichtere pannenkoeken eet, gebruik dan het witte biologische tarwemeel van KORTWEG NATUUR, bvb 250 gram bruin tarwemeel en 250 gram wit tarwemeel. Als je liever zwaardere pannenkoeken eet, gebruik dan het volkoren biologische tarwemeel van KORTWEG NATUUR.