Waarom biomeel

Van KORTWEG NATUUR en bio…

KORTWEG NATUUR is het kwaliteitslabel voor een product dat lokaal geteeld, verwerkt en verkocht wordt en bovendien de fauna en flora een handje helpt. KORTWEG NATUUR-meel wordt bijvoorbeeld gemalen uit KORTWEG NATUUR-granen, geteeld op akkers waar rekening gehouden wordt met de akkernatuur.

BIO heeft als uitgangspunt kwaliteitsvoeding bieden op een natuurlijke wijze met respect voor mens, dier, plant en milieu. Zo gebruikt de biologische graanteelt geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest maar zorgt voor een ruime vruchtwisseling, het gebruik van groenbemesters en organische bemesting.

biomeel

... tot KORTWEG NATUUR gaat bio

Door KORTWEG NATUUR en bio samen te voegen krijg je KORTWEG NATUUR BIO.

Bio-KORTWEG NATUUR-producten helpen de lokale fauna en flora een handje, worden lokaal geteeld, verwerkt en verkocht én zijn bovendien biologisch.

De granen voor het KORTWEG NATUUR BIO-meel worden geteeld op akkers waar rekening wordt gehouden met de akkernatuur. Tien procent van de ingezaaide oppervlakte wordt voorbehouden voor de natuur op de akkers. Akkervogels maar ook tal van planten en insecten vinden hier hun thuis.

Daarnaast legt het KORTWEG NATUUR BIO-meel geen verre transporten af. Limburgse biolandbouwers telen het graan, een lokale molen maalt het graan tot meel en via lokale afzetkanalen vertrekt het KORTWEG NATUUR BIO-meel naar de klant. Een echt korte keten-product dus.

Als derde troef is KORTWEG NATUUR BIO-meel ook puur biologisch meel. Bioboeren telen de granen volledig biologisch en een bio-gecertificeerde molen maalt de biogranen tot biomeel. Dit garandeert BIO doorheen de volledige, korte, keten.

Foto's: RLH
biomeel

IK, WIJ en DE VOGELS

Als je met KORTWEG NATUUR BIO-meel aan de slag gaat, werk je met (h)eerlijk Limburgs BIO-meel. Bovendien steun je de lokale economie, verklein je jouw ecologische voetafdruk en help je de biodiversiteit een handje. Smakelijk!

biomeel